User login

Dansmöss

Dansmöss? Vaddå dansmöss? Varför är det så populärt att söka efter just dansmöss på Internet?

Dansmöss är egentligen en benämning på möss som fötts med en allvarlig genetisk defekt, de är alltså gravt handikappade. Men det förekommer att oseriösa djuraffärer säljer vanliga tammöss under namnet dansmöss, för att dem mer attraktiva. Ibland går de även under namnet japanska dansmöss. När man känner till att dansmöss är handikappade möss så vill man nog hellre köpa tammöss.

Man känner igen dansmöss på att de oftast är tecknade med mycket vitt samt att de snurrar och vinglar när de går, och detta gör de hela livet. Detta snurrande och vinglande tolkades förr som att de dansade.

Den största orsaken till att det pratas så mycket om dansmöss numera gissar jag är att djuraffärerna tycker att det inte duger att sälja vanliga möss, utan de säljer dem under namnet dansmöss istället och tycker att det skall låta bättre... Allt för profitens skull. Inte tänker de på att dansmöss är möss som är sjuka och har svårt att gå...

Jag tror inte att det är de blivande djurägarna som tänker att de vill absolut ha sjuka djur, utan det är de som arbetar i djuraffärerna som försöker dra kunder genom att ge djuren ett ovanligt namn. Att de därigenom lurar sina kunder bryr de sig inte om, bara de tjänar pengar.... Som tur är det långt ifrån alla djuraffärer som har en så pass oseriös inställning.

Eva Johansson