User login

Matskålar

Matskålar till smådjur finns att köpa i vanliga djuraffärer i en mängd olika storlekar och modeller.

Det är lätt att få ihop en hel samling olika matskålar för smådjur. Men man behöver egentligen inte äga en enda matskål för att ha smådjur. Man kan lika gärna sprida ut maten i buren så att mössen måste leta efter den. Då får de extra aktivering, vilket bara är bra för dem.

Ibland är det dock trevligt att ha ett antal matskålar, om man vill ge mössen lite kladdig mat exempelvis, så att det inte kladdar i hela buren.

Matskålar finns av olika slag, det finns verkligen otaliga mängder av olika slags matskålar, gemensamt för dem alla är att man inte bör använda matskålar i plast. Det är lätt att inse varför - mössen gnager på skålarna och kan riskera att svälja plastbitar.

Man behöver inte lägga ut en förmögenhet på dyra matskålar, det brukar finnas gott om lämpliga små skålar av olika slag på Myrorna och liknande ställen. Faktum är att man inte ens behöver använda matskålar... Det går lika bra med upp-och-ner-vända burklock!

Det viktigaste är att man diskar matskålarna dagligen. En bra metod är att alltid diska en använd matskål, och aldrig någonsin hälla ny mat i en odiskad matskål, även om det ofta innebär att samma skål diskas mer än en gång per dag.