User login

Mina gerbiler

1998 köpte jag mina första gerbiler, det var en hona och en hane vid namn Tornados Ulindi och Tornados Utrix. Uppfödaren som har Tornados är jätteduktig på gerbiler och jag lärde mig massor om gerbiler av henne! Utrix och Ulindi levde länge och blev över 3 1/2 år gamla, och mycket tama. De levde tillsammans hela livet och fick en hel mängd små söta gerbilbebisar, jag lyckades hitta nya hem till alla gerbilungar som jag inte ville behålla. Några få föddes sjukliga och dog eller avlivades, alla övriga växte upp till trevliga sällskapsdjur. Jag använde uppfödarnamnet Aristoteles till alla gerbiler som föddes hos mig, eftersom det är mitt uppfödarnamn på råttor, möss, marsvin osv.

Utrix:

Utrix och Ulindi älskade att bli klappade på, gärna båda samtidigt, och brukade sitta i min hand och gosa med varandra eller somna bredvid varandra. De gillade också att sitta på min axel. Jag har förstått att alla gerbiler inte blir riktigt så extremt tama som Utrix och Ulindi blev.

Utrix and Ulindi dog våren 2002, då hade de fått åtminstone 9 kullar tillsammans. Ulindi började bli sjuk den 14de mars, när hon var nästan 3 1/2 år gammal. Hon fick antibiotika. Utrix fick en tumör på magen som jag hittade den 18de mars. Ulindi blev inte bättre trots antibiotikan, och i april blev hon snabbt sämre och dog den 11 april. Utrix tumör hade blivit väldigt stor då, så jag fick se till att han blev avlivad samma dag. Gerbiler som levt tillsammans så länge är extremt beroende av varandra och accepterar inte nya kompisar så lätt, så det var tur att de blev så sjuka samtidigt.

Jag hade många fler gerbiler än Utrix & Ulindi, de hade många ungar och jag sparade flera stycken som jag behöll, dessutom köpte jag in nya obesläktade gerbiler. Men Utrix & Ulindi var de enda som fick en egen sida.