User login

Cabomba

Cabomba

Svenska namn är vattensköld, hårslinga och kabomba. Det verkar finnas flera olika arter av Cabomba, exakt vilken jag har vet jag ej.

Familjen Cabombaceae - kabombaväxter.

Jag har faktiskt haft Cabomba innan, men den har aldrig växt bra i mina akvarier innan jag började med jordakvarier. Arten kräver mycket ljus och den har en mycket vacker grön nyans. Jag har noga kunnat på nära håll följa hur dåligt den växer i ett akvarium utan gott om näring, och sedan hur snabbt och den växer när man gör om samma akvarium till ett jordakvarium.

Det finns flera olika arter av Cabomba, en del är mer röda än gröna, tyvärr vet jag ej vilken art det är jag har. Det är inte alltid som akvarieväxter säljs med information om vilken art det är.

Cabomba växer i långa stjälkar som sällan delar sig.

Den växte mycket bra i mina akvarier och jag hade Cabomba i nästan alla mina akvarier, men sommaren 2006 dog alla ut inom en tvåveckorsperiod. Jag trodde den dog pga för hög temperatur, men har senare fått tips om att den kan ha dött pga att jag inte hade gallrat bort tillräckligt med flytväxter, så den helt enkelt fick för lite ljus.

Cabomba: