User login

Endast en dvärgkardinalfisk...

Jag har endast en enda dvärgkardinalfisk. Men den har simmat här länge! Kollade just och första gången jag såg den var den 15 juli 2008, och då var den inte ens en cm lång... Bara ett pyttelitet, ensamt yngel.

Den växte upp tillsammans med ett gäng nyinköpta röda posthornssnäckor i en 5 liters glasburk. När jag hade köpt snäckorna tog jag lite javamossa ur dvärgkardinalfiskakvariet och gav med. Medföljde gjorde tydligen ett romkorn som snart kläcktes och blev en fisk...

När jag gav bort alla dvärgkardinalerna till en som ville ta över dem så kom inte denna lilla stackare med, och sedan dess har den bott ensam utan artfränder. Ett tag bodde den tom helt ensam i ett akvarium utan en enda fisk som sällskap.

Nu har den precis flyttat in i ett större akvarium och har nya kompisar: endler, platy och Xenotoca eiseni.

Lite kul när man kan följa samma fisk!

Bilden är en gammal bild på dvärgkardinalfiskar, tagen den 5 juni 2006.

Comments

Hej, jag behöver lite hjälp..

Hej, jag behöver lite hjälp.. En av mina möss är brun, vit fläckig, och den andra är Svart, vit fläckig. Vad kallas den färgen på dem ? Är det Marked Varieties ? Elr.. Ahh.. Tacksam för svar.

Fläckiga möss

Man indelar de fläckiga mössen i ett antal olika varianter, och samlingsnamnet för dem är senast jag kollade Marked Varieties. Dert finns alltså flera olika teckningar som möss brukar ha, alla med olika namn. Du får återkomma med beskrivning av hur stora fläckarna är, om de är regelbundna och vart på kroppen de sitter för mer information. Eller några foton. Jämför annars gärna med de bilder som finns på olika musteckningar här på min hemsida.