User login

Rosa posthornsungar!

Så kul att de nu har ungar med... Såg igår att 2 av de 4 äggsamlingarna som mina rosa posthorn har lagt i sin fina glasburk har kläckts... Små små små rosa prickar till bebissnäckor som glider runt i glasburken o letar mat!! När jag köpte de rosa hade jag ju inget ledigt akvarium att ha dem i, jag har ju massor med vanliga bruna posthorn, samt ett gäng blåa o fläckiga utspridda i alla burkarna utom det akvarium som innehåller mina gamla korsningar mellan rosa o rött... Så de rosa fick flytta in i en glasburk på sådär 5 liter, och det är där de lagt sina fina äggsamlingar... Men nu har de ett stort akvarium att lägga en massa äggsamlingar i!!!

Comments

Posthorn

Kan du inte berätta lite mer om posthornen? Hur stora är de när de börjar föröka sig? Vad gillar/ogillar de i sitt kar? Hoppas lite svar kan komma :)

Lite om posthorn...

Mina posthorn brukar lägga ägg när de börjar bli uppåt en centimeter eller så i storlek. Åtminstone har de gjort så de gånger jag har haft ögonen på dem o riktigt kollat vad de gjort, genom att ha dem i ett mindre akvarium. Det är svårt att avgöra vad de gillar, egentligen, för hur ser man om en snigel är glad? Men de gillar att äta gurka, ärtor, morot, och väldigt gärna maltabletter... Dessutom äter de alger o håller rent akvariet! Det är viktigt att de fåt någon form av kalktillskott, annars dör de i förtid, vilket inte är så roligt...