User login

Mina akvarieväxter

På den här sidan försöker jag beskriva de olika akvarieväxter jag har och har haft i mina akvarier. De latinska namnen på växterna är vanligen de som stod på etiketten när jag köpte dem.

Det råder dock en viss oreda bland de latinska namnen, samma växt står under olika namn i olika böcker samt på olika ställen på internet. Ibland beror det på att växterna helt enkelt har bytt namn och ibland på att man är oense om vad arten egentligen heter.

Alla växterna har jag inte lyckats ta foto på än, så de är inte med här allihop, och på några sidor finns två eller flera olika växtarter.

Eftersom jag har haft akvarier i flera år innan så vet jag ganska väl vilka växter jag gillar och vilka jag klarar av att sköta. Det gör det enklare när man skall köpa nya växter.

Generellt brukar jag ha lättskötta växter som växer snabbt, det gör att akvariet inte ser likadant ut hela tiden. Sådana växter brukar dessutom vara billiga, och de fiskar jag gillar brukar trivas bland denna typ av växter.

För dig som ge dina akvarieväxter extra näring har jag bara ett råd att ge - testa PMDD, det är mycket billigare än allt du kan hitta i din lokala djuraffär, samt troligen bättrre än det mesta. PMDD köper man på nätet, du får hem några påsar med pulver som skall lösas upp i vatten, samt en beskrivning av hur du skall göra. PMDD är både drygt och billigt.

Om du vill ha tag i vackra akvarieväxter som inte finns att köpa i din vanliga djuraffär - gå in på PlantSwap - den svenska akvarieväxtsidan på nätet. Där kan du köpa en mängd olika både vanliga och ovanliga akvarieväxter, samt även PMDD.

Det går även att köpa akvarierväxter på Tradera.